Saturday, September 5, 2009

selamat hari raya aidilfitri semua!!!

Assalamu'alaikum

Teristimewa buat semua yang pernah saya kenali seumur hidup ini.......Sempena tibanya bulan baik Ramadhan ini,saya terlebih dahulu ingin memohon ampun dan maaf jikasaya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengajakan maupun yang di sengaja,saya ada menyakiti hati di antara anda semua,saya ada terlanjur kata bila berbicara,dan mohon halalkan makan & minum yg pernah anda berikan kepada saya selama ini,dan juga mohon dihalalkan semuanya.. (jika ada….)

Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T,
INSYAALLAH.
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Salam,
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " " Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:


* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.


Sempena akan tibanya bulan Ramadhan yang tidak lama lagi saya terlebih dahulu memohon maaf jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja mahupun yang di sengaja, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk , diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah. Saya juga memohon dihalalkan semuanya.
Sekian, wassalam.

No comments:

Post a Comment